mandag 24. juni 2013

Mer byråkrati eller bedre tjenester?

Knapt noen regjering har brukt mer penger enn den sittende og få så lite igjen for det. Og likevel trekker Jens Stoltenberg frem en graf som viser en enorm vekst i offentlig ansatte i hans regjeringstid som sin favorittgraf. Når vi får vite at nesten all økning av offentlig ansatte er kommet i direktorater og departementer, og i svært liten grad i tjenesteyting, så er det lov å stille spørsmål ved Jens' entusiasme.

Lærere, førskolelærere og sykepleiere forteller at de snart bruker mer tid på å rapportere inn til et stadig voksende byråkrati enn på det de egentlig skal jobbe med. Det fortelles om tungrodde systemer som spiser mer og mer tid og krefter fra muligheten til å gjøre en god jobb og yte god service.

Nå har de rødgrønne hatt åtte år uten å fått til et enklere og bedre samfunn, I stedet har vi fått et et samfunn med mer byråkrati, overstyring, og rapportering. For de rødgrønne er systemet og reglene viktigere enn menneskene som bor i landet.

Høyre vil ha en best mulig offentlig sektor, og vil innføre en handlingsregel for byråkrati - mer vekst i tjenester enn i papirer. Hva vil du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar