mandag 8. juli 2013

Helsekø som sparetiltak? Nei takk!

 "50 000 mennesker i helsekø er hjerterått!" sa Gro og krevde regjeringens avgang i 1985. Siden de rødgrønne tok over i 2005 er det blitt 80 000 flere i helsekø, en trend som startet nesten på dagen at de flyttet inn i regjeringskontorene. Fra 2001 til 2005 gikk helsekøen ned 60 000 med en borgerlig regjering.

Nå som vi har forsøkt den rødgrønne oppskriften for å gjøre noe med helsekøen i åtte år og sett at ikke bare har den ikke fungert, men faktisk gjort problemet større, da er det på tide med nye idéer. Når salg av helseforsikring med behandlingsgaranti har skutt i været, og vi har fått et samfunn hvor de med best råd eller snille arbeidsgivere kan få kjøpe seg fri fra helsekøen, da har vi ikke et samfunn med muligheter for alle.

Høyre vil effektivisere sykehusene for å skape et best mulig offentlig behandlingstilbud, men også sikre at pasienter som har krav på behandling skal få dette for det offentliges regning, enten behandlingen skjer ved offentlige, private eller utenlandske sykehus.

Høyre anerkjenner at pasienter er like forskjellige som alle andre og har ulike behov, og at ingen enkelt løsning vil være god nok for absolutt alle. Høyre vil sikre brukere av offentlig velferd et mangfold av tjenester og økt innflytelse over egen hverdag. Dette skal være en mulighet for alle, ikke bare for dem med god
økonomi.

Selvsagt vil det koste samfunnet mer å behandle flere, men dette er pasienter som allerede har fått garantert behandling av det offentlige

Innen helsevesenet står valget i høst om fortsatt lange helsekøer og frikjøp for de rike, eller kortere helsekøer og tilpassede tilbud og selvbestemmelse for den enkelte.

Høyre er klar for nye idéer og bedre løsninger. Er du?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar